Show menu

Techniekactiviteiten voor de basisschool

8 workshops geselecteerd

Wat voor activiteiten voor school organiseert Bright Makers?

Bright makers heeft een divers aanbod aan techniekactiviteiten die we elke week uitbreiden. De activiteiten variëren van eenmalige workshops, tot lessenseries, dagprojecten en lesvervanging. De focus van activiteiten op school is de kennismaking met een techniek of creatief proces. Tijdens de activiteiten maken kinderen kennis met 3D printerpennen in de workshop Speellab met Stroom. Of maken ze hun eigen animatiefilm in de workshop Wondertrommel.

Dagprojecten zijn bij ons vooral dagen waarbij verschillende workshops worden gecombineerd. Leerlingen maken zo kennis met allerlei verschillende technieken in één dag. Het gave van dagprojecten is dat er aan het einde ook een presentatie kan zijn. Trotse ouders kunnen kijken naar wat hun kinderen hebben gemaakt. En leerlingen kunnen ook bij elkaar de resultaten van de activiteiten zien. Leerzaam en leuk!

Grofweg is het verschil tussen een activiteit en dagproject dat bij een activiteit kennismaking, en dus het proces centraal staat. Bij dagprojecten wordt toegewerkt naar een product/presentatie.

Activiteit basisschool

Wat zijn interessante activiteiten voor groep 8?

Voor de oudste leerlingen op de basisschool hebben we een aantal complexere workshops ontwikkeld. De meest georganiseerde workshop voor groep 8 is de workshop Tech-poster. In deze activiteit gaan leerlingen met de hele klas een echte poster maken, die verrijkt is met elektronica. Met speciale stoffen, kleine lampjes en stroomgeleidende verf maken leerlingen een poster waarin onzichtbaar stroom is verwerkt. Deze activiteit is in het bijzonder interessant, omdat leerlingen kennismaken met hoe stroom kan worden verwerkt in ons dagelijkse leven. Want als je het onzichtbaar in een poster kan verwerken, dan kan je het ook onzichtbaar in kleding of andere attributen verwerken.

Met welke  technieken organiseren jullie activiteiten op de basisschool?

Bright Makers organiseert activiteiten in met legio technieken. Van activiteiten rondom stroom tot activiteiten met film. En van beeldende activiteiten tot activiteiten waarbij programmeren centraal staat. Op onze pagina over activiteiten voor de basisschool kan je overzicht zien van alle disciplines die we aanbieden.